KAN Workshop Nestvoorzieningen in samenwerking met Vivara Pro - KAN bouwen

KAN Workshop Nestvoorzieningen in samenwerking met Vivara Pro

Hoe kun je bij het ontwikkelen en bouwen van nieuwbouw rekening houden met vleermuizen, vogelsoorten als gierzwaluwen, huismussen en zwaluwen en insecten? Een aantal diersoorten gebruikt het liefst onze gebouwen om te broeden, jongen groot te brengen of te overwinteren. Vermoedelijk vanaf 1 januari 2025 wordt het een wettelijke verplichting om in alle nieuwbouw voorzieningen te treffen voor gierzwaluwen, mussen en vleermuizen.

Vivara Pro heeft in samenwerking met het KAN Platform een ééndaagse workshop samengesteld voor ontwikkelaars, bouwbedrijven, architecten, overheden en andere geïnteresseerde bouwexperts. Vivara Pro is expert op het gebied van projecten en producten die gericht zijn op het bevorderen van biodiversiteit, flora- en faunacompensatie en duurzaamheid.

Tijdens deze laagdrempelige KAN workshop-dag maak je kennis met de benodigdheden die voor vogels, insecten en vleermuizen van belang zijn: de vijf V’s. Voortplanting, Veiligheid, Voedsel, Vocht, en Verbindingen. Ook krijg je inzicht in de meest actuele in de markt beschikbare voorzieningen. Er wordt duidelijk gemaakt welke producten voor welke doeleinden het meest geschikt zijn en hoe deze moeten worden toegepast om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Aan het einde van de dag heb je basiskennis van het gedrag van mussen, gierzwaluwen en vleermuizen en weet je hoe je deze kunt faciliteren in jouw gebouwen. Ook heb je basis kennis van de laatste inzichten rond de wettelijke verplichtingen.

Programma

10.30 uur Inloop met koffie en thee in het hoofdkantoor Vivara Pro, Vierlingsbeek

11.00 uur Introductie door Claudia Bouwens, programmaleider KAN Bouwen. Rondleiding door de natuurtuin door Henk Alards, ecoloog Vivara Pro.

12.30 uur Lunch

13.30 uur Met de auto naar Natuurbelevingscentrum Venray.

14.00 uur Presentatie Natuurinclusief bouwen door Eric Michels in de bioscoopzaal. Presentatie laatste inzichten rond de wettelijke verplichtingen door Claudia Bouwens.

15.00 uur Rondleiding door Natuurbelevingscentrum met alle nestvoorzieningen in bouwdetails, door ecoloog Henk Alards.

16.00 uur Einde.

Datum: vrijdag 21 juni 2024 van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: we starten in Vierlingsbeek, NB en eindigen in Venray, Limburg.
Kosten: 50 euro excl. btw

Aanmelden kan hier

Kosteloos vervangen
Als je onverwacht verhinderd bent kun je je deelname kosteloos laten vervangen door een collega indien tijdig doorgegeven. Mail daarvoor alle contactgegevens naar info@kanbouwen.nl. Annuleren is mogelijk tot 7 juni 2024. Annuleer je na 7 juni 2024 of ben je niet aanwezig, dan brengen wij het volledige deelnamebedrag in rekening. Alleen officiële annuleringen per e-mail worden in behandeling genomen. De ontvangstdatum van de annulering geldt als datum van annulering.