Op Heidezoom kon je kiezen uit 5 thematische tuinplannen - KAN bouwen

Op Heidezoom kon je kiezen uit 5 thematische tuinplannen

VanWonen heeft voor het project Heidezoom in ’t Harde samen met hoveniersbedrijf Van Triest B.V. 5 thematische tuinplannen ontwikkeld en aangeboden aan de bewoners, ter inspiratie en realisatie.

Er zijn vijf thema’s uitgewerkt: ‘eetbaar’, ‘natuurinclusief’, ‘educatief’, ‘onderhoudsarm’ en ‘infiltratie’. Aan de ontwerpen is een begroting gekoppeld van circa 100 euro per m2, waarbij de beplanting vaak goedkoper is dan het stenen alternatief. Bekijk hier alle thematische tuinplannen.

Eyeopener
Ongeveer een half jaar vóór oplevering zijn de vijf tuinontwerpen voorgelegd aan de kopers. Die timing is van belang omdat het de kopers op het juiste moment bewust maakt van de kosten van tuininrichting. Ook is het voor veel mensen een eyeopener dat een tuin verschillende functies kan hebben.

De website van Heidezoom is niet meer in de lucht, de Facebookpagina nog wel.