KAN werksessies natuurinclusief bouwen voor gezonde bewoners - KAN bouwen

KAN werksessies natuurinclusief bouwen voor gezonde bewoners

Ben jij gebiedsontwikkelaar of projectontwikkelaar, en ben je geïnteresseerd in wat groen in een nieuwbouwwijk kan betekenen voor de gezondheid van de bewoners? Wil je meedenken over de vraag hoe groen voor gezondheid een plek kan krijgen in het ontwikkelproces van nieuwe wijken? Meld je dan aan voor twee werksessies over dit onderwerp.

Tijdens de werksessies werken we met maximaal 25 professionals uit de domeinen bouw (ontwikkelaars, gemeenten), natuur en gezondheid aan de doorontwikkeling van de KAN handreiking ‘Natuurinclusief bouwen voor gezonde bewoners, Top 10 maatregelen voor nieuwbouw en gebiedsontwikkeling’ uit juni 2023.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 6 juni praten we je eerst bij over de laatste stand van zaken omtrent de koppeling tussen gezondheid en groen, Hanneke Kruize sr. onderzoeker Gezonde Leefomgeving (RIVM) komt spreken én deelnemen. En na afloop kun je een kijkje nemen in het Sanatorium Zonnestraal, een prachtig voorbeeld uit de jaren ’20 van het Nieuwe Bouwen in Nederland van architect Jan Duiker. Een mooie combinatie van gezondheid en gebouwde omgeving!

Na de eerste sessie werken KAN, Alles is Gezondheid en One Architectuur de opbrengsten van de eerste sessie uit. In de tweede werksessie worden deze aan je voorgelegd. In de tweede sessie willen we ook naar concrete oplossingen convergeren.

De sessies worden georganiseerd door KAN Platform, Alles is Gezondheid en One Architecture met een financiële bijdrage van het ministerie van LNV/Collectief Natuurinclusief.

Datum eerste sessie: donderdag 6 juni van 13.30-16.30 uur op Landgoed Zonnestraal, Hilversum.
Datum tweede sessie: dinsdag 2 juli van 13.30-16.30 uur, locatie volgt nog.

De twee sessies vormen samen één geheel. Als je je aanmeldt voor de eerste sessie, meld je je ook aan voor de tweede sessie. Er is plek voor maximaal 7 gebiedsontwikkelaars of projectontwikkelaars.

Wil jij hier bij zijn? Stuur dan een mail naar top10@allesisgezondheid.nl. Ben je werkzaam bij een gemeente, en geïnteresseerd in deelname? Stuur dan ook een mail!