Heel Brabant ontwerpt natuurinclusief! Jij toch ook? - KAN bouwen

Heel Brabant ontwerpt natuurinclusief! Jij toch ook?

Op donderdag 24 september organiseren Vogelbescherming Nederland, Kunstloc Brabant, Zoogdiervereniging en de gemeente Breda gezamenlijk het symposium Heel Brabant ontwerpt natuurinclusief! Jij toch ook?. Een prikkelende dag met tips en tricks over natuurinclusief ontwerpen en bouwen en over de kracht van verbeelding.

Bij steeds meer gemeenten, ontwikkelaars en architecten maar ook bij Europa en het Rijk staat natuurinclusief bouwen en ontwerpen op de agenda. Om het voor professionals nog makkelijker te maken om natuurinclusief bouwen toe te passen in de dagelijkse praktijk, hebben Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging een toolbox ‘natuurinclusief bouwen’ ontwikkeld.

Vanuit Kunstloc en Gemeente Breda is de gelegenheid aangegrepen hier een uitgebreidere bijeenkomst van te maken waarin de toolbox in een breder perspectief wordt geplaatst. Kunstloc geeft het podium aan kunstenaars, vormgevers en architecten die laten zien hoe verbeeldingskracht bijdraagt aan de ontwikkeling van stedelijke biodiversiteit. De gemeente Breda heeft de ambitie om in 2030 de eerste Europese stad in het park te willen zijn. Natuurinclusieve bouw ziet ze als een belangrijke bouwsteen om deze ambitie waar te maken. Vandaar dat ze graag ruimte biedt aan deze bijeenkomst.

Opzet van de dag
Ochtend: een programma met inspirerende sprekers over het wat, waarom en hoe van natuurinclusief bouwen en ontwerpen. Inloop om 9:00 uur. Duur: 9:30 uur tot 12:00 uur (locatie: Nieuwe Veste).

Lunch: een lunchexcursie leidt de deelnemer langs plekken in Breda met kansen voor biodiversiteit. Duur: 12:00 uur tot 13:00 uur.

Middag: deelnemers splitsen zich over verschillende interactieve werksessies. Het programma wordt afgesloten met een bescheiden netwerkborrel. Duur: 13:00 uur tot 16:15, gevolgd door de borrel tot 17:00 uur (locatie: Electron/MotMot gallery).

Let op! In naleving van de corona-protocollen is het aantal bezoekers dat we op locatie kunnen toelaten beperkt. Graag willen we de kennis over zo veel mogelijk organisaties verspreiden. Daarom hanteren we voor programma onderdelen met live- aanwezigheid maximaal 2 deelnemers per organisatie. Registratie voor live stream van ochtendprogramma is onbeperkt.

Registratie via Eventbrite