KAN excursie naar Binck Eiland in Den Haag - KAN bouwen

KAN excursie naar Binck Eiland in Den Haag

Op vrijdagmiddag 12 mei organiseert het KAN platform een excursie naar Binck Eiland in Den Haag. Binck Eiland is het eerste woongebied dat werd opgeleverd in de Haagse Binckhorst.

De ontwikkelaars van VORM Ontwikkeling, BPD en Local hebben ingezet op maximale vergroening van een stukje voormalig industriegebied. Dit resulteert onder andere in groene gevels, groene oevers en een behoorlijk grote binnentuin bovenop de parkeergarage. Deze binnentuin nodigt uit tot ontmoetingen met medebewoners, er zijn kleine gemeenschappelijke tuintjes waar je groenten kunt kweken, en er is een gemeenschappelijke kas om tuingereedschap op te slaan. Ook op het gebied van klimaatadaptatie zijn de nodige maatregelen toegepast, zoals regenwateropvang in de woningscheidende schuttingen.

We worden ontvangen in de buurt van de locatie. Projectontwikkelaar Wouter Loomans (Local) presenteert de lessen van het project en leidt ons vervolgens rond.

Lees meer over klimaatadaptatie en natuur in het plan.

Voor wie?
Deze excursie is gericht op ontwikkelaars, bouwbedrijven, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, ecologen, gemeente-ambtenaren en andere experts met beroepsmatige interesse in natuurinclusieve en klimaatadaptieve nieuwbouw en hergebruik/nieuwbouw.

Aanmelden kan hier

Datum: vrijdag 12 mei
Tijd: 14.30 uur tot 16.30 uur
Prijs: deelname is kosteloos