KAN excursie naar Little C in Rotterdam - KAN bouwen

KAN excursie naar Little C in Rotterdam

Met veel plezier organiseren we in mei de eerste KAN excursie van 2022. Hoe mix je hoogstedelijk met natuurinclusief? Op dinsdagmiddag 10 mei kun je volop inspiratie opdoen!

Little C bestaat uit vijftien woon- en kantoorgebouwen direct aan het water van de Coolhaven. De ontwerpers lieten zich inspireren door fabrieken en pakhuizen op Manhattan, die de afgelopen decennia zijn verbouwd tot loftappartementen. Daardoor oogt Little C nu als een oude, gegentrificeerde havenwijk, aldus architectuurcriticus Bernard Hulsman in het NRC.

Er is veel aandacht besteed aan een leefbaar en aantrekkelijk maaiveld. Op de drie groene pleinen staan bomen, die op de parkeerlaag zijn geplant. De pleinen zijn voorzien van een waterretentiesysteem, dat zowel voor waterberging als voor bewatering van het gebied zorgt. Het groene karakter van Little C wordt doorgezet op het dak: elk cluster van gebouwen in het binnengebied heeft een daktuin voor bewoners.

Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan. We hebben in totaal 25 beschikbare plekken. Bij overtekening krijgen KAN deelnemers voorrang.

Programma
13.30 ontvangst bij Little C
14.00 Inleidende presentatie door landschapsarchitect Cor Geluk (CULD) en Niels van der Zwan (ERA Contour)
15.00 Rondleiding door Cor Geluk en Niels van der Zwan
16.00 Afsluiting van de middag, we praten nog na met een hapje en een drankje

Meer lezen? Zie deze projectpagina.