KAN Leertraject Natuurinclusief ontwikkelen 2024 - KAN bouwen

KAN Leertraject Natuurinclusief ontwikkelen 2024

In april 2024 start het KAN Leertraject ‘De basis voor natuurinclusief ontwikkelen’ voor de vierde keer. Het KAN platform biedt dit Leertraject aan om leergierige ontwikkelaars, bouwers, ambtenaren en andere projectbetrokkenen de mogelijkheid te geven in korte tijd hun kennis en ervaring rond klimaatadaptief en natuurinclusief ontwikkelen en bouwen flink bij te spijkeren.

Alle 15 beschikbare plekken zijn inmiddels ingevuld.

Wil je een plek op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar info@kanbouwen.nl.


Opzet Leertraject

Het leertraject bestaat uit drie dagen op verschillende locaties, verbonden met het leerdoel. ’s Ochtends lessen, ’s middags excursie.

Dag 1: Kijken met de natuurinclusieve bril op (situatie, natuurdoelstellingen, wensen)
Locatie: de Kersentuin, Utrecht

Dag 2: De plek en de middelen (specifieke diersoorten en natuurmaatregelen)
Locatie: GWL-terrein en Vertical, Amsterdam.

Dag 3: Ecologie & verdichten (beheer en onderhoud, kosten en baten, collectief groen en gemeentelijke kijk)
Locatie: de Groene Kaap en Rijnhaven, Rotterdam

Data
De drie dagen vormen samen één geheel. Als je je aanmeldt voor het leertraject, meld je je aan voor alle drie de data. De data zijn:
vrijdag 12 april, vrijdag 14 juni en vrijdag 13 september, steeds van 9.30-16.00 uur.

De docenten zijn, net als de voorgaande jaren:

  • ir. Maike van Stiphout, directeur DS landschapsarchitecten, docent Academie van Bouwkunst.
  • dr. ir. Robbert Snep, senioradviseur Groene Steden WUR.
  • Jip Louwe Kooijmans, ornitholoog bij Sovon Vogelonderzoek Nederland en mede-auteur van het boek ‘Nederlandse vogels in hun domein’ (Vogelbescherming, 2021).

Aan de hand van hun gezamenlijke rapport  Leren van natuurrijke woonbuurten uit het verleden nemen ze deelnemers bij de hand in de wereld van klimaat- en natuurdoelstellingen en -wensen, en leer je de basisprincipes. Ook ga je mee op locatiebezoek en leer je met een andere bril te kijken. Door de expertise van de docenten en de kleine groep deelnemers (max 15) kun je gericht je vragen stellen.

Aanmelden
Het Leertraject is gericht op ontwikkelaars, gemeente-ambtenaren en andere bouwbetrokkenen binnen een specifiek KAN-project. Ontwikkelaars en bouwbedrijven dienen lid te zijn van NEPROM, Bouwend Nederland of WoningbouwersNL. Er zijn qua vooropleiding geen toelatingseisen voor dit Leertraject. Na afloop ontvang je, indien je alle dagen hebt gevolgd, een certificaat van deelname. Er is een maximum van 15 deelnemers, de groep is bijna compleet.

Kosten
Deelnamekosten bedragen € 1.300 excl. BTW per persoon. De kosten zijn inclusief koffie/thee, lunches en excursies. Reis- en parkeerkosten zijn voor eigen rekening. Bij verhindering of ziekte wordt er geen geld gerestitueerd. Dit Leertraject wordt in 2024 éénmaal aangeboden, er is daarom geen mogelijkheid tot inhalen. Deelnemers ontvangen het werkboek en de publicatie ‘Leren van natuurrijke woonbuurten uit het verleden’ (2021).