KAN Platformbijeenkomst - KAN bouwen

KAN Platformbijeenkomst

De tweede KAN Platformbijeenkomst vindt plaats op dinsdagmiddag 9 november.

Eindelijk is het zover: een platformbijeenkomst waarbij de deelnemers elkaar in levenden lijve kunnen ontmoeten. Kom ook naar het Bomencentrum in Baarn op dinsdagmiddag 9 november, van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Voor wie
De bijeenkomst is toegankelijk voor KAN Platform deelnemers. Ontwikkelaars, bouwbedrijven, corporaties en gemeenten die wél geïnteresseerd zijn in deelname aan het KAN Platform, maar zich nog niet hebben aangemeld zijn ook welkom.

Programma
12.30 Ontvangst met koffie, thee en een broodje.

13.00 Opening door Coen van Rooyen, directeur WoningbouwersNL.

13.15 Claudia Bouwens, programmaleider KAN over mogelijke maatregelen. Welke maatregelen helpen waarvoor, en wanneer doe je wat?

13.30 Martijn van Gelderen, manager omgevingskwaliteit bij BPD vertelt over de ervaringen met natuurbehoud in onder andere Stadhouderspark en Kloostergoed Theresia in Vught.

14.00 Biodiversiteit en de bouw, hoe pak je de kansen. Een inspirerende en activerende presentatie van Koos Biesmeijer, hoofd onderzoeksgroep Ecologie van bestuivers Naturalis en professor Natuurlijk Kapitaal aan de Universiteit Leiden.

15.00 Pauze

15.30 Na de pauze uiteen in drie deelsessies. Keuze uit drie (prille) KAN projecten uit het KAN Leertraject. Wat heeft het leertraject hen aan inzichten gebracht? Welke dilemma’s zijn er nog? Veel ruimte voor interactie. Deze sessies worden geleid door Maike van Stiphout (DS Landschapsarchitecten), Jip Louwe Kooijmans (Vogelbescherming) en Robbert Snep (Wageningen University & Research).

– Project Tilburg spoorzone Zwijse II, Van Wijnen en Trebbe
– Project Leusden Mastenbroek 2, Latei en gemeente Leusden
– Project Enschede Molenstraat, Dura Vermeer, architect, gemeente Enschede

16.00 Plenair: Robbert Snep, senior onderzoeker Wageningen University & Research reflecteert op de gepresenteerde projecten en geeft zijn observaties, tips en handvatten mee.

16.15 Uw mening gevraagd! Via Mentimeter leggen we een aantal vragen en stellingen voor.

16.30 Afsluiting door de dagvoorzitter en gelegenheid om te netwerken onder genot van een drankje.

Aanmelden voor de KAN Platformbijeenkomst