Make Nature Happen! - KAN bouwen

Make Nature Happen!

Op donderdag 23 juni vindt make NATURE happen! plaats in het zojuist geopende OMNIA. Een unieke avond die niet alleen internationale inspiratie biedt, maar ook concrete handvatten om de stap naar natuurinclusief ontwerpen en bouwen te maken. Wil jij hier over meepraten? Meld je dan nu aan!

Natuurinclusief ontwerpen gaat verder dan een paar nestkastjes ophangen of het integreren van een groen dak of gevel. Het draagt bij aan het beschermen van de biodiversiteit en ecosystemen door fysieke ruimtes te creëren. Het creëren van ruimte voor planten, insecten, vogels of vleermuizen levert een positieve bijdrage aan het herstel en verrijking van onze leefomgeving.

Sprekers en programma
Inspirerende sprekers vanuit de hele wereld vertellen over de zin en onzin van het natuurinclusief ontwerpen en bouwen. Onder leiding van Tracy Metz vertellen Sarah Ichioka en Nadina Galle over het belang van natuurinclusief en welke aspecten meewegen. Ro Koster en Ad Kil (RO&AD) nemen je mee in hun prijswinnende duurzame gebouwen die het ecosysteem verrijken. En een panel aan experts met landschapsarchitect Femke Peters, Marian Stuiver, onderzoeker van de WUR, Sarah Ichioka en Gijs Meijer, ecoloog van Sweco geven handige tools over hoe je de ultieme samenwerking vormgeeft.

17:00 // Introductie Tracy Metz en Jolijn Valk
17:20 // Sarah Ichioka: Flourish: Design Paradigms for Our Planetary Emergency
17:50 // Nadina Galle: The Internet of Nature
18:30// Netwerk diner
19:30 // RO&AD Architecten: HOE? Prijswinnende voorbeelden uit de praktijk
20:10 // DOEN! Expert panel met tips en tricks uit de praktijk
21:00 // afsluiting en netwerkborrel

make NATURE happen!
Deze avond staat in het teken van inspiratie en het verbreden van je netwerk. Naast de informatieve sprekers zullen we met elkaar dineren en na afloop napraten met een borrel over de vergaarde kennis van de avond.

Voor iedereen die de ambitie heeft om de wereld door groen gekleurde glazen te zien: wees erbij, raak geïnspireerd en schrijf je snel in via de website!