Natuurinclusief Bouwen tijdens de Week van het Groene Kapitaal - KAN bouwen

Natuurinclusief Bouwen tijdens de Week van het Groene Kapitaal

De Provincie Noord-Holland biedt van 21 tot en met 25 september in ‘de Week van het Groene Kapitaal’ diverse online workshops aan naast vele mogelijkheden om Groen-Kapitaal-initiatieven te bezoeken in kleine ‘Coronaproof’ groepjes.

Een selectie:

Groene gezonde wijken – sociale innovatie om tot nieuwe oplossingen te komen
Maandagmiddag 21 september 14.00 tot 15.30 

De theorie klinkt logisch: groene wijken maken die bijdragen aan gezondheid en klimaatadaptatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat “groen” een kosteneffectieve oplossing kan zijn voor klimaatadaptatie ÉN dat mensen in een groene wijk gezonder zijn door een mix van factoren. Als je daar mee aan de slag wil kom je erachter dat je nieuwe netwerken nodig hebt en frisse ideeën. In Heiloo, Den Haag en Zoetermeer is hier ervaring mee opgedaan. Studenten van HBO en MBO hebben hier een rol in gehad. Nieuwsgierig hoe dat heeft uitgepakt? Hoor ervaringen uit de 3 gemeenten: van discussies over hondenpoep, plantdagen met bewoners tot aansluiting zoeken via straattaal.

Natuurinclusief bouwen – Steden bouwen door de ogen van de dieren
Dinsdagochtend 10.00 tot 11.30

Maike van Stiphout, voormalig hoofd Master Landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst en onderzoeker bij nextcity.nl, directeur DS landschapsarchitecten, begeleidt de workshop. “Door in de huid te kruipen van dieren kun je plezierig over klimaatmaatregelen nadenken en tegelijkertijd de kwaliteit van de woonomgeving verbeteren voor meer dan alleen voor onszelf.” Een workshop met veel inhoudelijke kennis en eigen initiatief – als je wilt krijg je de schetspen in handen: al doende leert men… en het is nog leuk ook.

Aanmelden kan vanaf 9 september via het Groen Kapitaal platform.