Online symposium ‘De klimaatbestendige, groene, natuurinclusieve stad’ - KAN bouwen

Online symposium ‘De klimaatbestendige, groene, natuurinclusieve stad’

24 september 2021
9.00 – 13.00 uur
Engels/Duitstalig

Het IPCC en het IPBES hebben onlangs weer alarmerende prognoses gepubliceerd, die een indringend beeld geven van wat er gebeurt als we de ‘Parijse’ doelstelling van 1,5 graad opwarming van de aarde niet halen. Tegelijkertijd weten we dat de bouwsector momenteel te veel CO2 produceert. Toch kunnen we niet stoppen met bouwen. Er is woningnood, en de bevolking groeit. De vraag is dus: hoe kunnen we bouwen zonder het milieu te schaden?

Biotope City
Het concept Biotope City richt zich op planning en bouw in harmonie met de natuur. In Wenen is onlangs een hele wijk volgens dit concept gerealiseerd: het dit jaar opgeleverde Biotoopstad Wienerberg is een goed doordachte klimaatbestendige en natuurinclusieve wijk.

Het online symposium ‘De klimaatbestendige, groene, natuurinclusieve stad’ presenteert 10 elementen en strategieën die ervoor zorgen dat stad en natuur elkaar versterken. State of the art én in de praktijk getest.

Het symposium wordt georganiseerd door de Stichting Biotope City Amsterdam, i.s.m. de University of Natural Resources and Applied Life Sciences Wenen.

Meer informatie en aanmelden