Rooftop Symposium - KAN bouwen

Rooftop Symposium

Op donderdag 14 september a.s. organiseert stichting Rooftop Revolution het jaarlijkse Rooftop Symposium op het dak van het Inspyrium in Cuijk. Het thema is ‘Tijd voor Symbiose’.

Professionals op het gebied van onder andere daktechnologie, (dak)natuur, architectuur en stedenbouw gaan tijdens het symposium aan de slag met het vraagstuk hoe daken kunnen bijdragen aan het herstel van de balans tussen mens en natuur. Bovendien wordt de Rooftop Award uitgereikt aan het meest innovatieve & toonaangevende multifunctionele dak dat het afgelopen jaar is gerealiseerd!

Voor wie?
Professionals die zich bezighouden met multifunctionele daken of relevante thema’s als stadsontwikkeling, duurzaamheid, architectuur, technologie of wetenschap:

(Landschaps)architecten: Ontdek hoe je groene daken en multifunctionele ruimtes kunt integreren in jouw ontwerpen om duurzame, levendige steden te creëren.
Gemeenten: Leer over de voordelen van daksynergie en hoe jouw gemeente kan bijdragen aan een veerkrachtige en groene stedelijke omgeving.
Woningcorporaties en ontwikkelaars: Ontdek innovatieve dakoplossingen die waarde toevoegen aan vastgoed en de leefkwaliteit van bewoners verbeteren.
Leveranciers van daksystemen: Vertoon de nieuwste technologieën en duurzame producten voor groene daken en multifunctionele daksystemen.
Dakhoveniers: Verbreed je kennis en ontdek nieuwe kansen voor het creëren en onderhouden van groene, multifunctionele daken.

Het programma
Architect en stedenbouwkundige Floris van Alkemade en biotechnoloog en kunstenaar Jalila Essaïdi zijn de key-note sprekers. Verder bestaat het programma uit boeiende paneldiscussies, interactieve workshops en netwerksessies. Bezoekers krijgen de kans om hun ideeën te delen, nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en te leren van enkele van de meest visionaire geesten van onze tijd.

11.30 – 13.00 – Ontvangst op inspiratiemarkt met lunch
13.00 – 13.50 – Welkom en key-notes (Jalila Essaïdi en Floris van Alkemade)
13.50 – 14.20 – Paneldiscussie (Jalila Essaïdi, Tim Vermeend, Tom van Boekel en Eva Drukker)
14.20 – 15.00 – Pauze & inspiratiemarkt
15.00 – 16.15 – Diverse break-out sessies:

1. Stimulerende financiering in een waardengericht systeem (Juliëtte Boughouf en Isabelle Hommes)
2. Circulaire en biobased daken (Jan Cromwijk, Berend Hoffmann en Tim Vermeend)
3. Symbiose op, om, boven en onder het dak (Eva Drukker, Simone Brandt en Zinco)
4. Stimulerend beleid voor multifunctionele daken (Eveline Bronsdijk en Gijs Woldring)
5. Tour over het multifunctionele dak van het Inspyrium (IKO, Victor Dijkshoorn en Marie-Ange Eneman)

16.15 – 16.50 – Plenair gedeelte: pitches en spreker
16.50 – 17.00 – Nominaties/uitreiking Rooftop Award 2023
17.00 – 18.00 – Netwerkborrel

Rooftop Award Uitreiking
Een van de hoogtepunten van het Rooftop Symposium is de uitreiking van de Rooftop Award. Deze prijs wordt toegekend aan een baanbrekend en toonaangevend multifunctioneel dak dat het afgelopen jaar is gerealiseerd. Het is een erkenning voor de inzet en visie van degenen die hebben bijgedragen aan het bevorderen van groene, innovatieve en multifunctionele daken, en een inspiratie voor de hele branche.

Tickets en meer info
Tickets zijn vanaf nu te koop via de site van Rooftop Revolution. Kosten: 95 euro (tot 1 september 75 euro).