Themagroep 'Leren van natuurinclusieve woonwijken' - KAN bouwen

Themagroep ‘Leren van natuurinclusieve woonwijken’

In mei 2020 zijn drie natuurexperts in opdracht van RVO en KAN gestart met het onderzoek ‘Leren van natuurinclusieve projecten uit het verleden’. De opzet is om twaalf woonwijken uit de periode 1990-2000 te bezoeken en van deze projecten een scan te maken.

Zes vragen over o.a. getroffen maatregelen, beheer en onderhoud en leerpunten worden voor alle wijken beantwoord. De opgedane kennis resulteert in een lijst met tips en trucs voor projectontwikkelaars die natuurinclusieve wijken willen maken.

De eerste online bijeenkomst van deze themagroep vond plaats op 10 november. De onderzoekers deelden de eerste bevindingen en er werd feedback van de deelnemers verzameld.

Voor wie?
Deelname is mogelijk voor organisaties die deelnemen aan het KAN platform (contactpersonen en/of collega’s). Ook lidbedrijven van Bouwend Nederland, WoningBouwersNL, NEPROM en gemeenten die nog niet zijn aangesloten bij het KAN platform kunnen zich aanmelden.

Ben je expert op dit thema en niet aangesloten bij een van deze brancheorganisaties? Schrijf dan in enkele zinnen op het formulier bij ‘toelichting’ waarom je erbij wilt zijn. De organisatie beoordeelt dan of jouw aanwezigheid nuttig is voor de discussie.

Je kunt je hier aanmelden.

Datum: de tweede bijeenkomst vindt plaats op dinsdagochtend 15 december 2020. Het inhoudelijk programma duurt van 11.15 uur tot 12.45 uur.
Locatie: via MS Teams. Je ontvangt een bevestiging met agenda-item en link. Enkele dagen van tevoren ontvang je een deelnemerslijst en een programma.
Trekker/gespreksleider: Claudia Bouwens, programmaleider KAN.