KAN themagroep: 'Bewoners verleiden tot natuurinclusieve tuinen' - KAN bouwen

KAN themagroep: ‘Bewoners verleiden tot natuurinclusieve tuinen’

dinsdagmiddag 17 november 2020, 15.00 uur – 16.30 uur

Hoe zorgen we ervoor dat kopers en huurders van nieuwbouwhuizen hun tuin klimaatadaptief en natuurinclusief inrichten? Bij de opgave om je nieuwbouwproject te vergroenen is het voorlichten en verleiden van de toekomstige bewoners een traject dat nog niet vaak wordt ingezet. Met deze themagroep willen we daar verandering in brengen.

We willen samen met ontwikkelaars, beleggers, corporaties en gemeenten een ‘verleidingstraject’ opzetten dat bewoners enthousiasmeert om meer natuurinclusief te gaan tuinieren. Een onderdeel van de werkwijze is om in de praktijk proef te draaien bij verschillende nieuwbouwprojecten en de leerpunten te verwerken in de uiteindelijke aanbevelingen van de themagroep.

Voor de nadere uitwerking van het traject hebben we Hiltrud Pötz van Atelier GROENBLAUW gevraagd. Stichting Steenbreek denkt actief mee en kan bijvoorbeeld de workshops verzorgen.

Op dinsdag 17 november van 15.00 tot 16.30 uur bespreken we de opzet van Hiltrud Pötz. Roel van Dijk van stichting Steenbreek zal hier ook bij aanwezig zijn.

Voor wie?
Deelname is mogelijk voor de organisaties die deelnemen aan het KAN platform (contactpersonen en/of collega’s), en die hun bewoners actief willen enthousiasmeren om natuurinclusieve tuinen in te richten. Ook lidbedrijven van Bouwend Nederland, NVB, NEPROM en gemeenten die nog niet zijn aangesloten bij het KAN platform kunnen zich aanmelden.

Ben je expert op dit thema en niet aangesloten bij een van deze brancheorganisaties? Schrijf dan in enkele zinnen op het formulier bij ‘toelichting’ waarom je erbij wilt zijn. De organisatie beoordeelt dan of jouw aanwezigheid nuttig is voor de discussie.

Je kunt je hier aanmelden.

Datum: de eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdagmiddag 17 november 2020. Het inhoudelijk programma duurt van 15.00 tot 16.30 uur. De vervolgbijeenkomsten worden in overleg met de deelnemers bepaald.
Locatie: via MS Teams. Je ontvangt een bevestiging met agenda-item en link. Enkele dagen van tevoren ontvang je een deelnemerslijst en de te bespreken opzet.
Trekker/gespreksleider: Claudia Bouwens, programmaleider KAN.