KAN themagroep: 'Leren van natuurinclusieve projecten uit het verleden' - KAN bouwen

KAN themagroep: ‘Leren van natuurinclusieve projecten uit het verleden’

dinsdagochtend 10 november 2020, 11.15 uur – 12.45 uur

In mei 2020 zijn drie natuurexperts in opdracht van RVO en KAN gestart met het onderzoek ‘Leren van natuurinclusieve woonwijken’. De opzet is om twaalf woonwijken uit de periode 1990-2000 te bezoeken en van deze projecten een scan te maken. Zes vragen over o.a. getroffen maatregelen, beheer en onderhoud en leerpunten worden voor alle wijken beantwoord.

De opgedane kennis resulteert in een lijst met tips en trucs voor projectontwikkelaars die natuurinclusieve wijken willen maken. Het GWL-terrein in Amsterdam is als eerste gescand. Het resultaat vind je in deze pdf. In dit rapport vind je ook de lijst met de overige projecten.

Op dinsdag 10 november van 11.15 uur tot 12.45 uur presenteren Maike van Stiphout (landschapsarchitect bij DS) en Robbert Snep (onderzoeker WUR) hun bevindingen tot nu toe rond de eerste negen onderzochte natuurinclusieve woonprojecten. Harry Boeschoten (Staatsbosbeheer) en Tarsy Lössbroek (RVO, opdrachtgever) zijn hier ook bij aanwezig.

Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Jouw vragen helpen de onderzoekers om de definitieve uitkomsten van het onderzoek zo leerzaam en praktisch mogelijk op te schrijven.

Voor wie?
Deelname is mogelijk voor organisaties die deelnemen aan het KAN platform (contactpersonen en/of collega’s). Ook lidbedrijven van Bouwend Nederland, NVB, NEPROM en gemeenten die nog niet zijn aangesloten bij het KAN platform kunnen zich aanmelden.

Ben je expert op dit thema en niet aangesloten bij een van deze brancheorganisaties? Dan kun je je aanmelden en op het formulier bij ‘toelichting’ invullen welke bijdrage/expertise je kunt leveren.

Je kunt je hier aanmelden.

Datum: de eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdagochtend 10 november 2020. Het inhoudelijk programma duurt van 11.15 uur tot 12.45 uur.
De tweede bijeenkomst, met bespreking van de eindresultaten, vindt een maand later plaats.
Locatie: via MS Teams. Je ontvangt een bevestiging met agenda-item en link. Enkele dagen van tevoren ontvang je een deelnemerslijst en een programma.
Trekker/gespreksleider: Claudia Bouwens, programmaleider KAN.