Podcast: Huisje, boompje, wadi - KAN bouwen

Podcast: Huisje, boompje, wadi

In de derde aflevering van de podcast De bouw maakt het zit presentator Iman de Vries aan de keukentafel in de klimaatadaptieve woning van de familie Schraa uit Elburg.

Marc Mastebroek, projectontwikkelaar bij Van Wijnen vertelt wat ze hebben gedaan om de wijk De Dijkjes in Elburg te beschermen tegen wateroverlast en hittestress. Stedenbouwkundige Nanda Sluijsmans vertelt met welke maatregelen je er nog een schepje bovenop kunt doen. Bewoner Christian Schraa deelt zijn ervaringen en legt uit elke verschillen hij ervaart ten opzichte van zijn vorige – jaren 70 – woning.

Het item over klimaatadaptatief bouwen begint op 8:15.

Verder in deze aflevering:

  • Iman de Vries gaat op de koffie bij Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) en hoort hoe hij in Rotterdam eigenhandig een snelweg afzette en het best griezelig vond hoe dicht het verkeer langs raast;
  • Het bouwnieuws langs;
  • In de Kreet uit Keet hoor je of op alle bouwplaatsen op hoog volume naar Nederlandstalige muziek geluisterd wordt.