Van Wijnen inspireert kopers te kiezen voor groen - KAN bouwen

Van Wijnen inspireert kopers te kiezen voor groen

Groen doen!

Van Wijnen wil haar kopers informeren en inspireren om te kiezen voor een groene buitenruimte. Een mooi uitgevoerde brochure met een stappenplan, tips en concrete tuinontwerpen wordt ingezet als één van de middelen. Op die manier probeert Van Wijnen kopers uit te leggen wat het belang van groen is. Voor de koper zelf, maar ook voor de planten en dieren in de omgeving.

Een duidelijke visie
Van Wijnen heeft een duidelijke visie op het openbare gebied. Hoe je die klimaatadaptief en natuurinclusief kunt maken. Maar ze gaan een stapje verder. Namelijk door de bewoners te stimuleren ook de buitenruimte van hun woning groen in te richten. Daarvoor bieden ze de koper inspiratie. Ze geven inzicht in het belang van groen en leggen stap voor stap uit hoe kopers tot een tuinontwerp komen dat bij hun wensen past en tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld. 

Praktische vragen
Zodra bewoners over de buitenruimte nadenken, hebben ze vaak dezelfde praktische vragen. Bijvoorbeeld over hoe deze wordt opgeleverd, over erfgrenzen en erfafscheidingen of over verantwoordelijkheden en rechten. Hoeveel ruimte moet je vrijhouden voor ouderhoud aan de warmtepompunit? Hoe zit het met kabels en leidingen? Hoe werkt de afwatering? In de brochure worden deze praktische vragen beantwoord. Tegelijk worden tips voor een natuurvriendelijke inrichting van tuin of balkon gegeven.

Kant-en-klare ontwerpen
Wat de brochure sterk maakt, is een reeks kant-en-klare tuinontwerpen. Van Wijnen heeft hiervoor tuinontwerpster Laura Knoops (Toffe Tuinen) in de arm genomen. Zij heeft ontwerpen gemaakt voor verschillende conceptwoningen van Van Wijnen en daarbij goed gekeken naar het profiel van prototypische bewoners van die woningen. Hoe zien de huishoudens eruit? Waar hebben de bewoners vaak behoefte aan? Hoe gebruiken zij de buitenruimte? Door daar slim op in te spelen zijn praktische ontwerpen ontstaan die de bewoners in principe direct zouden kunnen overnemen. Bij ieder ontwerp staan concrete aanbevelingen voor planten die jaarrond zorgen voor een mooie buitenruimte én bijdragen aan biodiversiteit en klimaatadaptatie.

Persoonlijk uitreiken
De brochure is begin dit jaar uitgekomen. Onlangs kregen de kopers van woningen van het project Dirkzwager in Schiedam de eerste exemplaren uitgereikt. De eerste brochures werden met veel enthousiasme ontvangen.”

Vijf tips
• Vertrek vanuit een duidelijke visie op natuurinclusief bouwen.
• Kies het juiste moment in de klantreis om bewoners te informeren.
• Combineer ‘need to know’ en ‘nice to know’-informatie.
• Geef concrete ontwerpen die passen bij woning en klantprofiel.
• Overhandig een brochure persoonlijk en vertel er ook iets bij.

Download de Brochure ‘Tuinen’