KAN publiceert tuinmagazine om nieuwbouw bewoners te inspireren - KAN bouwen

KAN publiceert tuinmagazine om nieuwbouw bewoners te inspireren

Nieuwbouwtuinen verstenen steeds meer. Dit is geen goede ontwikkeling, want het leidt tot oververhitting bij hittegolven en tot wateroverlast bij stevige regenbuien. En bovendien: meer groen in de buurt bevordert juist de gezondheid. Daarom hebben de KAN-deelnemers de ambitie om natuurrijke woningbouwplannen met zo min mogelijk bestrating te ontwikkelen. Maar hoe inspireer je de bewoners om ook hun eigen tuin natuurvriendelijk aan te leggen, met zo min mogelijk bestrating en zoveel mogelijk groen?

Om ontwikkelaars, bouwbedrijven, gemeenten en hoveniers te helpen bij het voorlichten en inspireren van nieuwbouw bewoners brengt het KAN Platform binnenkort een tuinmagazine uit. ‘Je nieuwe tuin’ is gemaakt door Stichting Steenbreek, in nauw overleg met de KAN themagroep die zich al enkele jaren met dit onderwerp bezighoudt. Het zal via onder meer projectontwikkelaars en verhuurmaatschappijen worden verspreid onder bewoners van nieuwbouwwijken.

Groene tuin is goedkoper
Het glossy magazine bevat verhalen, interviews, overzichten, tips, columns en veel foto’s. Zo krijgen bewoners van een nieuwbouwwoning een schat aan informatie. Onder meer over de kosten van aanleg en waarom een groene tuin inrichten goedkoper is dan een tuin met veel verharding aanleggen. Verder komen aan bod: typen tuin, inrichting, keuze van planten, de tuin in de diverse seizoenen, dieren in de tuin, gezondheid en groen, en tuintrends.

Tijdloos
De uitgave is tijdloos en kan op elk moment van het jaar aan bewoners ter beschikking worden gesteld. Bijvoorbeeld bij informatiebijeenkomsten over nieuwbouwprojecten, oplevering van een project, tekenen van koop- of huurovereenkomst of de sleuteloverhandiging. Projectontwikkelaars, makelaars, verhuurmaatschappijen en gemeenten kunnen op de achterzijde hun eigen logo, vignet of tekst zetten.

Het ‘Je nieuwe tuin’ wordt op 26 maart 2024 gepresenteerd in Amersfoort, op het kantoor van Stichting Steenbreek. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan door de QR-code in deze uitnodiging te scannen. In de uitnodiging vind je ook het onderstaande programma.

Programma
09.30 uur: Inloop
10.00 uur: Welkom door gespreksleider Margot Ribberink.
10.10 uur: ‘Waarom is het nodig om een magazine voor kopers van nieuwbouwwoningen te maken?’ Marcel de Ruiter van VanWonen over de tuintrends bij nieuwbouwwoningen.
10.25 uur: ‘Met een nieuw blad ga je de verandering niet brengen, het draagt uiteraard wel bij aan een stuk bewustwording. Wat is er nog meer nodig om te komen tot een daadwerkelijke gedragsverandering?’ door Chantal van der Leest, gedragspsycholoog.
11.00 uur: ‘Hoe kunnen we de trend van verharding tegengaan?’ door Ben van Ooijen van Bloemenpark Appeltern.
11.15 uur: ‘De tuinschetsontwerpen voor bewoners van nieuwbouwwoningen zijn een succesvolle aanpak’ door Dolf Houtman van de OntwerpAcademie.
11.30 uur: Dialoog met sprekers en deelnemers
12.00 uur: Lunch
12.30 uur: Afronding

Locatie: Paulus Borstraat 41, Amersfoort (op loopafstand van het station).

Magazine bestellen
Wil jij ‘Je nieuwe tuin’ ter beschikking stellen aan jouw kopers en huurders? Heel graag! Meld je dan alvast als geïnteresseerde via info@kanbouwen.nl. Wij zorgen dan dat je op 26 maart het digitale magazine ontvangt. Er zijn drie varianten beschikbaar:

– magazine met reguliere achterkant;
– magazine met ‘white label’ vlak op achterkant, dus mogelijkheid om je eigen logo toe te voegen;
– magazine met ‘white label’ achterkant, dus mogelijkheid om je eigen tekst en logo toe te voegen.