Handig inspiratieboekje van AM over groene tuinen en balkons - KAN bouwen

Handig inspiratieboekje van AM over groene tuinen en balkons

Speciaal voor de bewoners van Landgoed Wickevoort heeft AM een fraai inspiratieboekje gemaakt over het vergroenen van tuin en balkon. Het boekje bevat algemene informatie over de ecologie van Wickevoort, en over de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. Daarnaast krijgen de bewoners een soort stappenplan aangereikt; degelijk opgebouwd en met veel ruimte voor eigen interpretatie en smaak.

“Een betegelde tuin lijkt op het eerste oog voordelen te hebben: het is onderhoudsvriendelijk en met wat plantenbakken op het terras zorgt het voor een aangekleed geheel. Toch werkt het overwegend in ons nadeel.” Dit citaat geeft aan wat AM hoopt te bereiken met de uitgave van het inspiratieboekje: “Laten we van de Wickevoortse tuinen de groenste tuinen van Nederland maken!”

Het prachtige boekje bevat veel informatie met een heldere opbouw. Het eerste deel is een algemene introductie over Wickevoort, en over de voordelen van een natuurinclusieve en klimaatadaptieve tuin. Het ’theoriegedeelte’ als het ware. Daarna volgt de praktijkgerichte informatie. Logisch gestructureerd door te beginnen bij de bodem, en dan via de verharding en water naar beplanting en ‘objecten’ – van vleermuizenkast tot pergola. Daarna volgt nog een apart hoofdstuk over het vergroenen van je balkon, en veel informatie over het aantrekken van dieren.

Kortom: geen folder met een handvol aandachtspunten, maar gedegen gelokaliseerde informatie waar je als bewoner echt mee aan de slag kunt. We zijn heel benieuwd naar de ervaringen van AM met dit inspiratieboekje. Dank aan AM dat we dit boekje mogen delen. Het is een leerzaam voorbeeld voor elke ontwikkelaar of gemeente die nieuwbouwbewoners willen inspireren tot het aanleggen van natuurinclusieve tuinen. Doe er je voordeel mee!

Download Een inspiratieboekje over vergroenen van de tuin en/of het balkon