Bijeenkomst KAN themagroep 'Bewoners verleiden tot natuurinclusieve tuinen' - KAN bouwen

Bijeenkomst KAN themagroep ‘Bewoners verleiden tot natuurinclusieve tuinen’

Vaak bestaat een derde van het oppervlak van een nieuwbouwwijk uit privé tuinen. Gezien het klimaat en de biodiversiteit is het belangrijk dat bewoners hun tuin klimaatadaptief en natuurinclusief inrichten, dus met zo min mogelijk bestrating, met opvang van regenwater en met veel beplanting. In de nieuwbouw kunnen bouwpartijen de bewoners daarbij helpen. Maar hoe?

Hiervoor heeft het KAN platform in mei 2021 een stappenplan uitgebracht. Sindsdien komen we ca. twee keer per jaar met een los/vaste groep van ontwikkelaars, gemeenten, stichting Steenbreek en andere experts bij elkaar om tips en ervaringen uit te wisselen.

Op maandagmiddag 17 april komen we weer bij elkaar. De locatie is dit keer bijzonder inspirerend: De Tuinen van Appeltern. Deze locatie is lastig te bereiken met het OV, als je wilt carpoolen horen we het graag!

We bespreken de praktijkervaringen van de deelnemende partijen van de afgelopen maanden. We presenteren de eerste schetsen voor het KAN-inspiratiemagazine voor nieuwbouwbewoners.  En uiteraard krijgen we een rondleiding door de inspirerende tuinen.

De bijeenkomst duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Wil je erbij zijn, en sta je nog niet geregistreerd als themagroep deelnemer? Stuur dan een mail met korte toelichting naar info@kanbouwen.nl.

Zie ook:
Hoe bouwpartijen hun bewoners verleiden de tuin te vergroenen (verslag mei 2022)
Communiceren over natuurinclusieve tuinen: 8 groene projecten en evenzoveel lessen (verslag oktober 2022)