KAN Café met Timo Roeke - KAN bouwen

KAN Café met Timo Roeke

Er zijn 10.000 soorten vogels op de wereld en 5% daarvan leeft in stedelijk gebied. Mensen en vogels leven al sinds mensenheugenis samen. Maar er zijn steeds minder vogels. Huismussen zijn niet meer onder elke dakpan te vinden. Ook gierzwaluwen zie je niet meer overal boven de stad.

Wist je dat een gierzwaluw 2.000 insecten per dag kan eten? Waaronder die vervelende muggen? En wist je trouwens dat de gierzwaluw familie is van de kolibrie? Dit soort weetjes kan helpen om vogels weer positief onder de aandacht te brengen van ons, mensen.

Coen van Rooyen gaat in het KAN Café in gesprek met Timo Roeke, adviseur bij Vogelbescherming Nederland. Hij adviseert ministeries, ontwikkelaars, bouwbedrijven en particulieren om de belangen van stadsvogels en mensen optimaal op elkaar af te stemmen.

Samen met Synchroon en Nest Natuurinclusief werkte Timo aan de Gids ‘Natuurinclusief Ontwikkelen’ die dit voorjaar werd uitgebracht. En wat raadt hij ontwikkelaars en bouwbedrijven aan, om te zorgen voor meer natuur in de gebouwde omgeving?

Het wordt weer een sprankelend KAN Café, op donderdag 7 september van 13:00 tot 14:00 uur. Je kunt je hier aanmelden.