Gids ‘Natuurinclusief ontwikkelen’ is een aanrader - KAN bouwen

Gids ‘Natuurinclusief ontwikkelen’ is een aanrader

Er zijn inmiddels heel wat handreikingen en websites gemaakt over natuurinclusief bouwen. Logisch, want het is een belangrijk onderwerp dat steeds meer in de belangstelling staat. Ieder initiatief om kennis te delen over natuurinclusief bouwen verdient dan ook een compliment. Maar een ‘kennisproduct’ is wat KAN betreft pas écht waardevol als het goed aansluit op de praktijkvragen van ontwikkelaars.

De gids ‘Natuurinclusief ontwikkelen’ van Synchroon, Nest Natuurinclusief en Vogelbescherming Nederland is helemaal geschreven vanuit het perspectief van de ontwikkelaar en verdient daarom méér dan een beleefd compliment. Deze gids verdient het om gelezen te worden door iedereen in de sector die met praktische vragen zit over natuurinclusief ontwikkelen.

Alle belangrijke onderwerpen komen in een logische volgorde aan bod. Voor elke fase van het ontwikkelproces worden de stappen en ontwerpkeuzes inzichtelijk gemaakt. De gids bevat een stappenplan en een checklist, maar ook uitgebreide informatie over een flink aantal doelsoorten. En niet onbelangrijk: het oogt mooi. De illustraties zijn helder en to the point.

Dus petje af voor Noor Aghina (Synchroon), Ingrid Sloots (Nest Natuurinclusief) en Timo Roeke (Vogelbescherming Nederland).

Bekijk de presentatie van ‘Natuurinclusief Ontwikkelen’ op Vimeo
Download ‘Natuurinclusief Ontwikkelen’