KAN tafelgesprek tijdens Nationale Klimaat Expo - KAN bouwen

KAN tafelgesprek tijdens Nationale Klimaat Expo

De Nationale Klimaat Expo vindt dit jaar plaats in Houten op 17 en 18 april, onder het motto ‘Oplossingen voor klimaatbestendige openbare ruimte’. Tijdens dit evenement voor overheden en marktpartijen worden praktische oplossingen getoond, en er zijn tal van interactieve tafelgesprekken, lezingen en ‘speedsessies’.

Claudia Bouwens en Louisa Rubino zijn namens het KAN Platform beide dagen aanwezig met een stand. Ga je ook naar de beurs? Kom dan even langs! En kom op donderdag 18 april van 14.30 tot 15.50 uur naar het rondetafel gesprek.

Tafelgesprek 18 april: Natuurinclusieve nieuwbouwprojecten in de praktijk
Het woningproject World Food Center in Ede is een woonwijk van 800 woningen in uitvoering, die grenst aan een uitgestrekt natuurgebied.

Het project WärtZ in Zwolle, dat in de toekomst het tweede stadshart aan de zuidzijde van het station gaat vormen, bevat zo’n 850 woningen voor alle leeftijden en 26.500 m2 niet-wonen programma.

Beide projecten hebben hoge ambities op het gebied van biodiversiteit en urbane natuurversterking. Hoe doe je dat in de praktijk? Waar loop je tegenaan? Hoe los je dat op?

Coen van Rooyen (directeur WoningbouwersNL) en Claudia Bouwens (programmaleider KAN Platform) gaan in gesprek met Arjen Kleijer (projectontwikkelaar BPD), Malika van de Weerd (programmamanager duurzaamheid AM), Martine van Vliet (Landschapsarchitecten bureau Loos van Vliet), overige projectbetrokkenen én met de deelnemers in de zaal.

Registreren voor gratis toegang doe je hier.