KAN Themagroep bijeenkomst Bewoners verleiden tot natuurinclusieve tuinen - KAN bouwen

KAN Themagroep bijeenkomst Bewoners verleiden tot natuurinclusieve tuinen

Alle privétuinen in Nederland beslaan ongeveer 50.000 ha. In nieuwbouwwijken gaat het om een derde van de oppervlakte. Het is van groot belang om ook dat areaal klimaatadaptief en natuurinclusief in te richten. In de nieuwbouw kunnen bouwpartijen de bewoners helpen. Maar hoe?

Hiervoor heeft het KAN platform in mei 2021 een stappenplan uitgebracht. Sindsdien komen we ca. twee keer per jaar met een los/vaste groep van ontwikkelaars, gemeenten en andere experts bij elkaar om tips en ervaringen uit te wisselen.

Op maandagmiddag 31 oktober komen geïnteresseerde ontwikkelaars weer bij elkaar voor de KAN themagroep Bewoners verleiden tot natuurinclusieve tuinen.

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de praktijkervaringen van de deelnemende ontwikkelaars van de afgelopen maanden. Ook gaan we onder leiding van psycholoog Niels Götz verder met het opstellen en invullen van persona’s.

Het overleg duurt van 14.00 tot 16.30 uur. De locatie is De Kersentuin in Utrecht. Wil je erbij zijn? Stuur dan een mail met een korte toelichting naar info@kanbouwen.nl.

Zie ook:
Van Wijnen inspireert kopers te kiezen voor groen
Hoe bouwpartijen hun bewoners verleiden de tuin te vergroenen
Bewoners verleiden tot natuurinclusieve tuin is niet 1-2-3 voor elkaar