Klimaatadaptief & natuurinclusief ontwikkelen & bouwen - KAN bouwen

Klimaatadaptief & natuurinclusief ontwikkelen & bouwen

Op 16 november ben je welkom bij Blauwhoed voor een kennis en netwerk evenement over natuurinclusief en klimaatadaptief ontwikkelen en bouwen. Het programma zit vol met deskundige sprekers die de toekomst van de sector vormgeven.

Enkele hoogtepunten: keynote spreker Léon van Geest, oprichter van Rotterdamse Dakendagen, gaat in op het vergroenen en verlevendigen van onbenutte daken. En in de documentaire Een Wijk Vol Leven zie je hoe de gehele keten, van projectontwikkelaar tot bewoner, nodig is voor een natuurinclusieve wijk.

Daarnaast zijn er panelgesprekken, gemodereerd door Wouter Truffino (Holland Contech Proptech) en Yvonne van Mierlo (Blauwhoed), innovatie pitches en een afsluitende borrel.

Panelgesprek: Pionieren met natuurinclusief ontwikkelen en bouwen
Natuurinclusief bouwen is goed voor de natuur, maar profiteren wij als mens hier ook van? Wat kunnen we nu doen om de natuur weer te omarmen in onze wijken en wat is toekomstmuziek? Wat is (potentieel) de (indirecte) impact wanneer bewoners worden meegenomen in deze nieuwe groene stroming? In dit panelgesprek vragen we onze experts en het publiek mee te denken over natuurinclusieve oplossingen voor nu en morgen.

Panelgesprek: Klimaatadaptatie
Wat kunnen en moéten we als mens doen om klimaatverandering tegen te gaan? Wat moeten we nu binnen de gebouwde omgeving adapteren? Welke slimme/innovatieve oplossingen zijn voor handen om klimaatadaptatie mogelijk te maken en waar lopen we bij de implementatie in de praktijk tegen aan? In dit panelgesprek dagen we sprekers uit om te reageren op scherpe stellingen die gaan over één van de meest urgente onderwerpen van deze tijd: klimaatadaptatie.

Programma

13:30-14:00: Inloop

14:00-14:05: Welkom door Phillip Smits en Wouter Truffino

14:05-14:25: Keynote Spreker – Léon van Geest (Rotterdamse Dakendagen)
Over het benutten van daken

14:25-14:35: Blauwhoed documentaire “Een Wijk Vol Leven”

14:35-15:20: Pionieren met natuurinclusief ontwikkelen en bouwen
Panel: Nanda Sluijsmans (Stedenbouwkundige en landschapsontwerper), Rik van der Linden (Reclamemaker voor de Natuur), Tim Tabak (NEST Natuurinclusief) en Eltjo Bouwman (Blauwhoed)

15:20-15:35: Innovatiepitch – GEPwater
Oprichter Fred Prins

15:35-15:50: Pauze

15:50-16:35: Samen sterk tegen klimaatverandering
Panel: Kristel van Dam (Achmea Real Estate), Fred Prins (GEPwater) en Sophie Kraaijeveld (ING Real Estate)

16:35-17:05: Projecten De Glasfabriek (Schiedam) en Casa Vita (Pijnacker)
Interview met Nanda Sluijsmans (Stedenbouwkundige & landschapsontwerper), Marcel Schippers (Dudok Real Estate), Dirk Verhagen (Urban Synergy) en Joris Burggraaff (Blauwhoed).

17:05-18:00: Borrel

Locatie
Blauwhoed, Lichtenauerlaan 80, 3062 ME Rotterdam

Tickets bestellen

Zie ook:
Blauwhoed geeft bewoners richtlijnen mee voor tuinontwerp
Casa Vita: welzijn als overkoepelend thema