Presentatie tuinmagazine door KAN en Stichting Steenbreek - KAN bouwen

Presentatie tuinmagazine door KAN en Stichting Steenbreek

Nieuwbouwtuinen verstenen steeds meer. Dit is geen goede ontwikkeling, want het leidt tot oververhitting bij hittegolven en tot wateroverlast bij stevige regenbuien. En bovendien: meer groen in de buurt bevordert juist de gezondheid. Daarom brengen het KAN Platform en Stichting Steenbreek op 26 maart het magazine ‘Je nieuwe tuin’ uit, dat ontwikkelaars, bouwbedrijven, gemeenten en hoveniers helpt bij het voorlichten en inspireren van nieuwbouw bewoners: vergeet die tegeltuin, kies voor groen! 

Het glossy magazine bevat verhalen, interviews, overzichten, tips, columns en veel foto’s. Zo krijgen bewoners van een nieuwbouwwoning een schat aan informatie. Onder meer over de kosten van aanleg, en waarom een groene tuin inrichten goedkoper is dan een tuin met veel verharding aanleggen.

De uitgave is tijdloos en kan op elk moment van het jaar aan bewoners ter beschikking worden gesteld. Bijvoorbeeld bij informatiebijeenkomsten over nieuwbouwprojecten, oplevering van een project, tekenen van koop- of huurovereenkomst of de sleuteloverhandiging. Projectontwikkelaars, makelaars, verhuurmaatschappijen en gemeenten kunnen op de achterzijde hun eigen logo, vignet of tekst zetten.

Presentatie in Amersfoort
Het digitale magazine wordt op 26 maart 2024 gepresenteerd in Amersfoort, op het kantoor van Stichting Steenbreek. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan door de QR-code in deze uitnodiging te scannen.

Programma
09.30 uur: Inloop
10.00 uur: Welkom door gespreksleider Margot Ribberink.
10.10 uur: ‘Waarom is het nodig om een magazine voor kopers van nieuwbouwwoningen te maken?’ Marcel de Ruiter van VanWonen over de tuintrends bij nieuwbouwwoningen.
10.25 uur: ‘Met een nieuw blad ga je de verandering niet brengen, het draagt uiteraard wel bij aan een stuk bewustwording. Wat is er nog meer nodig om te komen tot een daadwerkelijke gedragsverandering?’ door Chantal van der Leest, gedragspsycholoog.
11.00 uur: ‘Hoe kunnen we de trend van verharding tegengaan?’ door Ben van Ooijen van Bloemenpark Appeltern.
11.15 uur: ‘De tuinschetsontwerpen voor bewoners van nieuwbouwwoningen zijn een succesvolle aanpak’ door Dolf Houtman van de OntwerpAcademie.
11.30 uur: Dialoog met sprekers en deelnemers
12.00 uur: Lunch
12.30 uur: Afronding

Locatie: Paulus Borstraat 41, Amersfoort (op loopafstand van het station).

Zie ook dit artikel over de lancering van het magazine