KAN/WUR Workshop: Wat, in welke planfase, voor effectief groen? - KAN bouwen

KAN/WUR Workshop: Wat, in welke planfase, voor effectief groen?

Handige checklist om effectief groen in het stedelijke gebiedsontwikkelingsproces te waarborgen.

Hoe kun je groen effectief inzetten in een gebiedsontwikkeling, zodat de potentiële klimaat- en gezondheidsbaten ook echt verzilverd worden? Hoe oriënteer je bijvoorbeeld je woningen? Hoe kan de architect beter rekening houden met vertikaal groen en dakgroen? Welk type beplanting kies je? En hoe zit het met beheer?

De baten van groen in de stad worden steeds meer bekend. Zo kan groen helpen bij klimaatadaptatie, en het bevordert een gezonde en biodiverse leefomgeving. Gebiedsambities als ‘koeling van gebouwen’ en ‘koeling van buitenruimte’ zijn bijvoorbeeld relevant tijdens hittegolven. En ook voor ‘gezond bewegen’ en ‘waterberging’ kan groen op gebouw- tot wijkniveau voordelen bieden.

Robbert Snep (WUR) analyseerde de werking van het groen en hij ontwikkelde een handige checklist voor gemeenten en ontwikkelaars. Tijdens de workshop ‘Wat, in welke planfase, voor effectief groen?’ presenteert hij aanbevelingen voor de integratie van groen in jouw stedelijke gebiedsontwikkeling. In welke planfasen moet je wat doen om uiteindelijk groen te krijgen dat ook echt werkt? Robbert Snep licht de aanbevelingen toe en gaat met jou het gesprek hierover aan.

Aanmelden voor de workshop

Wanneer: vrijdagmiddag 2 juli van 14.00 uur -15.30 uur
Waar: via MS Teams
Deelnemers: ontwikkelaars met klimaatadaptieve en natuurinclusieve ambities (KAN).
Gespreksleider: Claudia Bouwens (KAN)
Sprekers: Robbert Snep en Jochem Maurik (WUR)

Deelnemers krijgen na afloop de aanbevelingen opgestuurd.