Natuurlijk - KAN bouwen

Natuurlijk

Op 19 november vindt het congres Natuurlijk plaats. Er is een gevarieerd online programma samengesteld rond natuurinclusief bouwen. Het KAN platform is van de partij met een KAN Café.

In het KAN Café gaat Paul Splinter (KAN) van 12.00-13.00 uur met diverse gasten in gesprek over de rol die het KAN platform neemt bij het delen van praktische kennis over klimaatadaptatief en natuurinclusief ontwikkelen en bouwen.

We starten met Claudia Bouwens, programmaleider van KAN, die de werkwijze van het kennisplatform toelicht en aangeeft hoe projectontwikkelaars, bouwers én gemeenten kunnen participeren.

Omdat we met KAN vooral willen leren van concrete projecten laten we vervolgens twee plannen voor natuurinclusieve projecten de revue passeren. Zo vertelt Dennis van de Ven (Heijmans Vastgoed) over het plan Puur 21, een ontwikkeling in verbinding met de uiterwaarden van Zutphen. Erik Gathier (ERA Contour) en Irene Mulder (gemeente Den Haag) nemen ons mee naar het project Linck, een stedelijke ontwikkeling die deel uitmaakt van de transformatie van bedrijventerrein De Binckhorst in Den Haag naar een gemengd werk- en woongebied. Hoe pakt de gemeente de ambitie op om de Binckhorst als geheel natuurinclusief te maken en hoe werken gemeente en ontwikkelaars hierin samen? En hoe presteert Linck binnen de verschillende kaders?

Onze tips

  • 10:30-10:50 Keynote Thema Ecosystemen/Integraal werken. Robbert Snep over de slag van agenderen en lokale pilots naar grootschalig implementeren
  • 10:50-11:35 Zo gaan woningcorporaties en aannemers om met natuurinclusief bouwen. Harwil de Jonge en Geer Karman over de nieuwe wijk Parijsch in Culemborg
  • 13:00-13:45 EVA Lanxmeer klaar voor de volgende generatie. Nog een bijzondere wijk in Culemborg, met Maarten Robben en Marleen Kaptein.
  • 14:00-14:20 Keynote Thema Doen. Maike van Stiphout over leren van natuurinclusieve woonwijken.

Het congres is een initiatief van onder meer de Provincie Overijssel en DuurzaamDoor. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie en aanmelden op congresnatuurlijk.nl