Rotterdam zoekt projectontwikkelaars die meewerken aan groenere tuinen - KAN bouwen

Rotterdam zoekt projectontwikkelaars die meewerken aan groenere tuinen

De gemeente Rotterdam werkt hard aan meer groen in de stad: planten, bomen en parken zorgen voor een fijnere stad om in te wonen en verblijven. Zo is er met het actieplan Rotterdam gaat voor de groen de afgelopen jaren al meer dan 20 hectare extra groen gerealiseerd.

De gemeente zoekt één of meer projectontwikkelaars die bezig zijn met een nieuwbouwproject in Rotterdam en waarmee een pilot kan worden opgezet. Doel van de proef: kopers verleiden om hun nieuwe tuinen met groen in te richten in plaats van met bestrating.

Wat zou daarbij helpen? Een tuininrichtingspakket of workshop tuininrichting aanbieden? Of een plantenhaag standaard als erfafscheiding? Het KAN Platform heeft vorig jaar een Handreiking met tips en ideeën opgesteld. Mogelijk zijn er al partijen die hier ervaring mee opgedaan hebben.

Miranda Nauta van de gemeente Rotterdam kan je eventueel bijstaan om dit nog een stap verder te brengen. Zij staat open voor suggesties en goede ideeën, en werkt hier, samen met het KAN platform, graag aan mee!

Heb je interesse? Dan kun je contact opnemen met Miranda Nauta, programmamanager Rotterdam gaat voor groen, e-mail m.nauta@rotterdam.nl, telefoonnummer 06-34328158.

Ben je bezig met het natuurinclusiever maken van tuinen, maar niet in Rotterdam? Meld je dan bij Claudia Bouwens (KAN platform).

Zie ook:
Gemeente Rotterdam gaat voor groen – De Finish
Opschaling van natuurinclusieve opgave in Rotterdam (7-5-2021)