Terugblik MIA/Vamil webinar: zo doe je een succesvolle aanvraag - KAN bouwen

Terugblik MIA/Vamil webinar: zo doe je een succesvolle aanvraag

In de praktijk blijkt dat de MIA/Vamil regeling een flinke impuls kan geven aan circulaire en klimaatadaptieve/natuurinclusieve sociale woningprojecten. Op 12 maart gaven de adviseur vanuit RVO en drie marktpartijen handvatten voor het doen van een goede aanvraag van deze fiscale regeling.

Meer dan 130 deelnemers waren ingelogd op dit webinar. Niet zo gek want de MIA/Vamil kan een flinke boost geven aan sociale woningbouwprojecten met circulaire en/of klimaatadaptieve en natuurinclusieve ambities. Lonneke de Koning – de Rijk, adviseur duurzaam bouwen en circulaire economie bij de MIA/Vamil-regeling van RVO gaf tips voor het doen van een succesvolle aanvraag.

Met een totaalbudget van ruim 200 miljoen euro aan fiscaal nettovoordeel kan de regeling vele duurzame projecten op weg helpen. Er staan 243 technieken op de Milieulijst 2024 (in hoofdstuk 5 vind je de groene investeringen, in hoofdstuk 6 de circulaire en duurzame gebouwen).

Vervolgens deelden Thomas Pelgrim van Atriensis Projecten, Thijs Huijsmans van Heijmans en Ella Spaans van BAM hun praktijkervaringen met de 2024 regeling. Belangrijkste punt van aandacht: hoe zorg je ervoor dat je de termijn van 3 maanden tussen het aangaan van de investeringsverplichting en het indienen van de aanvraag niet overschrijdt?

Download de presentaties:
Lonneke de Koning – de Rijk (RVO)
Thomas Pelgrim (Atriensis)
Ella Spaans (BAM)

De uiterste indieningsdatum voor nieuwe technieken of ideeën voor op de volgende Milieulijst van 2025 is 15 augustus.